Een toonaangevende traumachirurg van het Medisch Spectrum Twente (MST) is eerder deze maand ontslagen vanwege ongewenste intimiteiten en verbaal agressief en intimiderend gedrag. Over de 64-jarige man zijn achttien meldingen gedaan, voornamelijk door verpleegkundigen, coassistenten en secretaresses, meldt de Volkskrant.

In een brief van het ziekenhuis aan de inspectie, in handen van de krant, staat dat het 'goed mogelijk is dat het gedrag een nadelige invloed heeft gehad op de kwaliteit van de zorg'.

Drie gebeurtenissen van grensoverschrijdend gedrag

Eind vorig jaar stelde het ziekenhuis een onafhankelijke commissie in die het gedrag van de specialist onderzocht. Naast de achttien meldingen, die gaan over de periode 2014 tot nu, waren er ‘drie andere gebeurtenissen van grensoverschrijdend gedrag, die in werkruimtes van de spoedeisende hulp en de operatiekamer zijn voorgevallen en die door verschillende medewerkers geobserveerd zijn en later bij de leiding zijn gemeld', aldus het ziekenhuis. 'Het gaat hierbij om ongewenste intimiteiten met een fysieke component en om verbaal agressief/ intimiderend gedrag.'

Bron: ANP MediaWatch / Volkskrant