Een ex-borstkankerpatiënte uit Waddinxveen kwam erachter dat thuiszorginstelling Vierstroom 722 euro bij haar verzekeraar had gedeclareerd voor één telefoontje. 'Heel gek want ik heb nog nooit thuiszorg gehad', vertelt ze aan AD.

'Ik heb borstkanker gehad, en voor de behandeling moest ik mezelf thuis een injectie geven. Ik ben één keer gebeld door Vierstroom met de vraag of er iemand langs moest komen om het me uit te leggen. Ik heb gezegd dat dat niet nodig was. Dat telefoontje kostte dus 722 euro', legt de Waddinxveense uit aan de krant.

Declareren in overleg met verzekeraars

Vierstroom erkent dat de mevrouw een uitleg is verschuldigd. Volgens hen is 722 absoluut niet de prijs voor een telefonisch gesprek. 'Sinds kort werken we met 'experimentele bekostiging'. Het betreft een experiment dat is opgezet in samenwerking met alle verzekeraars. Daarbij wordt gekeken naar het totaalbedrag dat we over een jaar aan zorg leveren. Dat bedrag wordt gedeeld door het aantal cliënten', legt René van de Wetering van de thuiszorginstelling uit.

Doelmatiger werken

Volgens Van de Wetering krijgt Vierstroom 722 euro voor iedere cliënt waar ze zorg aan leveren. 'Dus ook voor de cliënt die in de laatste fase van zijn leven zit en zeven dagen in de week dag en nacht verzorgd moet worden. Zo word je geprikkeld om doelmatiger te werken. Als je, zoals voorheen, per uur declareert, is het lucratief om veel uren te maken.'

De ex-borstkankerpatiënte kan er wel begrip voor opbrengen. 'Ik snap de situatie wel, maar ik vind het nog steeds bizar dat het bedrag zo hoog is.'

Bron: AD