Meer dan 250 journalisten deden, op initatief van Radar en dagblad Trouw, onderzoek naar medische implantaten. In november 2018 is dit onderzoek naar buiten gebracht. In de tweedelige uitzending 'The Implant Files: de resultaten' wordt gekeken wat nu de stand van zaken is. Wat heeft het wereldwijde onderzoek opgeleverd? Heeft de Nederlandse overheid inmiddels actie ondernomen?

In The Implant Files werd aangetoond dat je geen informatie krijgt over de veiligheid en de kwaliteit van je implantaat. Medische hulpmiddelen – die als 'veilig' op de markt zijn gebracht – kunnen in de afgelopen tien jaar gekoppeld worden aan 1,7 miljoen gevallen van letsel en bijna 83.000 doden.

In de uitzending van november sprak Jacqueline over het feit dat er siliconen waren aangetroffen in haar benen. Het gevolg daarvan was dat haar been moest worden geamputeerd. In de uitzendingen van augustus vertelt zij hoe het nu gaat, negen maanden later.

Kijk 'The Implant Files: de resultaten' terug

Zoek in de wereldwijde database met informatie over implantaten

Heb jij een implantaat en ben je daar nu bezorgd over? In een wereldwijde database die tot stand is gekomen naar aanleiding van The Implant Files, kun je kijken of er waarschuwingen zijn gedaan over jouw implantaat. Radar legt uit hoe de database werkt: