Zeker 750 leden van Laatste Wil hebben de afgelopen weken hun lidmaatschap opgezegd naar aanleiding van het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie tegen de coöperatie is begonnen. Dat schrijft het Brabants Dagblad. 'Het voelt alsof ik ben opgelicht', zegt een van hen tegen de krant.

De opzeggers zijn teleurgesteld in de houding van het bestuur en hebben het gevoel dat ze onder valse voorwendselen lid zijn geworden. Een man uit Gemert, die anoniem wil blijven, zegt tegen het Brabants Dagblad: 'Ik voel mij door het bestuur erg benadeeld. Ik ben lid geworden omdat ik op leeftijd ben en straks niet naar het einde wil sukkelen. Blijkbaar zijn er mensen die je dat einde beloven, maar uiteindelijk dus charlatans blijken.'

Justitie: CLW is criminele organisatie

Coöperatie Laatste Wil (CLW) ligt onder het vergrootglas nadat een jonge vrouw uit Uden zichzelf met een omstreden zelfmoordpoeder van het leven had beroofd. Onderzoek moet nu uitwijzen of de coöperatie hulp bij zelfdoding aan haar leden geeft door te faciliteren dat zij het dodelijk middel zelf kunnen aanschaffen. Zoiets is strafbaar. Volgens justitie is Laatste Wil daarom een criminele organisatie.

Bron: ANP MediaWatch / Brabants Dagblad