Ruim 50.000 mensen hebben zich ingeschreven voor Stoptober, de jaarlijks terugkerende actie die de roker moet helpen om van zijn of haar verslaving af te komen. Volgens de organisatie liggen de cijfers ongeveer gelijk met voorgaande jaren. Vorig jaar deden er ruim 53.000 mensen mee. Rokers kunnen zich nog de hele maand aanmelden.

De actiemaand wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.

Resultaten

Volgens het Trimbos-instituut was gemiddeld 67 procent van de deelnemers twee maanden na Stoptober nog steeds gestopt. Onder degenen die nog wel rookten, was het aantal gerookte sigaretten gedaald van zeventien naar tien sigaretten per dag. Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar, aldus Trimbos.

WE STOPPEN!

50 rokers starten Stoptober in een oude kazerne, waar ze zich 5 dagen lang vrijwillig laten opsluiten om voor eens en altijd te stoppen met roken. Benieuwd of de deelnemers het volhouden? Je kunt ze volgen via de livestream. Like WE STOPPEN! ook op Facebook om op de hoogte te blijven.

Bron: ANP