Terugdringen van ziekteverzuim gebeurt nauwelijks door invoeren van sportprogramma's voor werknemers. Dat zegt Allard van der Beek, hoogleraar epidemiologie van arbeid en gezondheid, tegen Trouw. 'Personeel stimuleren om meer te bewegen, gezonder te eten, of een cursus mindfulness te volgen; de werkgever heeft er weinig aan.' Van der Beek beweert dat pas als mensen met pensioen gaan de positieve gevolgen van gezond leven optreden.

Van der Beek, die al tien jaar onderzoek doet naar bedrijfsgezondheidszorg, zegt dat werknemers bij leefstijlinterventies gemiddeld een of twee kilo afvallen door te sporten of door meer fruit te eten. Volgens de hoogleraar leidt dat echter niet tot een lager ziekteverzuim. 'Als de begeleiding stopt, zitten de kilo’s er ook vaak snel weer aan. Daarom is het beter om de omgeving aan te passen, zoals de roltrap eruit, waardoor werknemers de trap wel moeten nemen.' Van der Beek zegt dat de omgeving aanpassen op langere termijn meer resultaat geeft.

'Beter kijken naar activiteiten waarvan de effectiviteit bewezen is'

Van der Beek: 'Bootcamps om werknemers te laten afmatten of abonnementen voor de sportschool zorgen er alleen maar voor dat de medewerkers die dit al deden dit nu gratis kunnen doen.' De hoogleraar wil dat er beter gekeken wordt naar activiteiten waar de effectiviteit van bewezen is. Als voorbeeld daarvan geeft hij werknemers die chronische lage rugpijn hadden en aan een traject met een arbeidsgeneeskundige en medisch specialisten begonnen. De ziekteperiode van die werknemers werd uiteindelijk met vier maanden korter.

Bron: Nu.nl/Trouw