De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) heeft maar net een faillissement kunnen voorkomen, dat vrijwel zeker het einde had betekend van de opleiding tot sportarts-specialist. Dat blijkt uit documenten in bezit van de Volkskrant.

Tumultueuze vergaderingen volgden toen de sportartsen er in de loop van 2018 achter kwamen dat er geen geld meer was om de rekeningen te betalen. Niet alleen het voortbestaan van de beroepsvereniging stond ineens op het spel, ook de 25 basisartsen die worden opgeleid tot sportarts-specialist moesten vrezen voor hun toekomst. Een faillissement zou zo goed als zeker het einde van hun opleiding betekenen.

Ook SBOS, SCAS en FSMI in het rood

Naast de VSG bleken namelijk ook de beroepsopleiding tot sportarts (SBOS), de certificeringsinstelling voor de sportgezondheidszorg (SCAS) en de brancheorganisatie van sportmedische instellingen (FSMI) flink in het rood te staan, samen zo’n 2 miljoen euro. En doordat de organisaties allemaal met elkaar vervlochten zijn, zouden ze elkaar meeslepen in een faillissement, blijkt uit notulen van een ledenvergadering.

Bron: ANP MediaWatch / de Volkskrant