Zorgverzekeraar CZ biedt sinds begin dit jaar verzekerden een medische app aan om huidkanker op te sporen. De app 'SkinVision' is een klinisch goedgekeurde app die met behulp van dermatologen is ontwikkeld. 

De app is inmiddels 50.000 keer geraadpleegd en heeft al 188 keer mogelijke patiënten met spoed geadviseerd naar een arts te gaan. 

Huisarts Jasper Schellingerhout is enthousiast over de app: 'Als mensen zich ongerust maakten over een huidplekje was, tot enkele maanden geleden, hun enige optie om dit te laten beoordelen door de huisarts. Met SkinVision hebben mensen nu de mogelijkheid om dit zonder bezoek aan de huisarts te doen. De app doet eigenlijk de triage en vangt mensen af waarbij het huidplekje onschuldig is.'

Je huid zelf checken met je smartphone

Gebruikers kunnen via de app op hun smartphone een huidafwijking laten analyseren door het algoritme en ontvangen direct een 'laag met symptomen of hoog' risicobeoordeling. Een dermatologieteam voert continue een kwaliteitscontrole uit op de uitkomst van het algoritme. 

Directeur Zorg van CZ Joël Gijzen: 'Technologie kan een steeds grotere rol spelen in de zorg. We begrijpen dat het best spannend is zo’n nieuwe technologie die werkt op basis van algoritmes te omarmen. Zowel voor de arts als de patiënt.' 

Bron: Zorgverzekeraar CZ