Het doen van een dutje in de middag, heeft volgens onderzoekers een positief effect op je geheugen en denkwerk. Wie na het middageten niet slaapt, blijkt de geestelijke capaciteit te hebben van iemand van vijf jaar ouder.

Voor het onderzoek werd het slaappatroon van 3000 personen ouder dan 65 geanalyseerd. De wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania wilden er zo achter komen of een middagdutje effect heeft op de mentale gezondheid. Van de deelnemende proefpersonen lastte bijna 60 procent een slaapmoment in van gemiddeld 63 minuten.

Fitheid

Met eenvoudige vragen over bijvoorbeeld de datum en testen waarbij geometrische figuren moesten worden onthouden, werd de geestelijke fitheid van de deelnemers gemeten. De personen die ’s middags een dutje hadden gedaan, bleken beter te presteren dan de mensen die dit niet deden.

Betere nachtrust

Wat ook naar voren komt in het onderzoek, is dat een middagdutje ervoor zorgt dat je ’s nachts beter slaapt. De deelnemers die minder slaap pakten na de lunch, sliepen ook ’s nachts minder.

Bron: AD.nl