Ouders kunnen latere allergie voor pinda en ei bij hun kinderen mogelijk voorkomen. Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan de allergie mogelijk voorkomen worden door een baby van vier tot acht maanden deze voedingsmiddelen voorzichtig te geven. Het centrum begint donderdag met een pinda- en eipoli voor zuigelingen.

Die poli is voor baby’s met een verhoogd risico op zo'n allergie voor pinda en ei, bijvoorbeeld als er ernstig eczeem of voedselallergie in het gezin voorkomt.

Op de 'pinda- en eipoli' werken kinderartsen, kinderdiëtisten en kinderverpleegkundigen samen. Ze kijken hoe en waar het eten van pinda en ei veilig geprobeerd kan worden, thuis of in het ziekenhuis.

Misschien bij 80 procent allergie te voorkomen

Door pinda en ei via bijvoorbeeld een fruithapje of ander gepureerd voedsel zo vroeg bij de kleintjes te introduceren, kan volgens het ziekenhuis bij misschien wel 80 procent een latere allergie worden voorkomen.

De nieuwe poli werkt samen met het allergiecentrum van het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft, dat sinds de zomer op dezelfde manier actief is.

Bron: ANP