Medewerkers in de gehandicaptenzorg krijgen er 4,7 procent meer loon bij. Ook komt er een ruime vergoeding voor de niet ontvangen onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens de vakantie. Dat staat in de nieuwe cao die door de vakbonden en werkgevers is afgesproken voor de 158.000 medewerkers. De cao loopt de komende 27 maanden, tot eind maart 2019.

Vakbond CNV Zorg & Welzijn laat weten tevreden te zijn met de afspraken. Maar, laat de vakbond weten, behalve afspraken over geld zijn er ook heel andere zaken die bepalen of je met plezier naar je werk gaat. 'Bijvoorbeeld of je kunt meebeslissen welke zorg een bewoner nodig heeft, hoe je je werkdruk verlaagt, welke werktijden het best passen voor jou of je collega's, hoe je veiliger kunt werken en hoe je jezelf kunt ontwikkelen.'

Medewerkers de regie over hun werk teruggeven

De bond laat weten de komende tijd met een aantal instellingen aan de slag te gaan om medewerkers de regie over hun werk terug te geven. FNV Zorg & Welzijn vindt dat het resultaat er mag zijn. 'Met de afspraken in deze cao worden stappen gemaakt om ook de grote problemen in de sector aan te pakken', zegt een bestuurder.

Ook meer loon voor doktersassistenten en praktijkondersteuners

De 30.000 doktersassistenten en praktijkondersteuners in ons land krijgen ook een loonsverhoging. Het salaris wordt structureel verhoogd op 1 september 2017 met 2 procent. Dit jaar is er ook nog een eenmalige uitkering van een half procent. In 2018 gaat het salaris structureel met anderhalf procent omhoog en ook volgend jaar is er een eenmalige uitkering van een half procent.

Bron: ANP