Gevoelige patiëntgegevens van 22 kinderen in het ziekenhuis VieCuri in Venlo zijn letterlijk op straat beland. Het ziekenhuis stelt onmiddellijk een onderzoek in, meldt regionale omroep 1Limburg.

De documenten, vier velletjes papier, met gevoelige informatie zijn zondag gevonden op de dijk langs de Maas, pal naast VieCuri. Het gaat hier om vier velletjes papier.

In de documenten staan naam, toenaam en geboortedatum van de soms nog pasgeboren kinderen. Ook waren er namen van ouders en verzorgers in te vinden, net als gegevens over de medicatie, de behandelingen en de medische situatie van de kinderen.

Afhandeling

De vinder van de documenten meldde na de vondst bij het ziekenhuis, maar kreeg niet het idee dat de zaak goed werd afgehandeld. Hij vreesde dat de zaak in de doofpot zou belanden. Nadat hij de media opzocht, kwam de zaak in een stroomversnelling.

Volgens een woordvoerder heeft het ziekenhuis een melding gekregen van een datalek. Het ziekenhuis gaat onderzoeken hoe het lek heeft kunnen gebeuren. Het is niet bekend of het ziekenhuis het lek gemeld heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wettelijk gezien moet dat binnen 72 uur gebeuren.

Bron: 1Limburg