Artsen in het Martini Ziekenhuis en het Brandwondencentrum Groningen weten sinds deze week precies welke patiënt eraan komt en wat er aan de hand is. Terwijl de ambulance nog onderweg is, worden de patiëntgegevens al doorgestuurd naar het ziekenhuis.

'Einde aan papierwerk'

Het team dat in het ziekenhuis klaarstaat, kan vast hartfilmpjes, foto’s of andere medische gegevens bekijken, die tijdens de ambulancerit zijn gemaakt. Volgens het Martini Ziekenhuis komt er op deze manier een einde aan papierwerk; het ambulancepersoneel hoeft geen fax meer te sturen of een papieren formulier over te dragen bij aankomst. Ook het ziekenhuisdossier hoeft niet meer handmatig aangevuld te worden met gegevens. Directeur Ambulancezorg Groningen, Bert Benthem, zegt hierover: 'Het unieke aan deze vorm van informatievoorziening is de mogelijkheid om een foto mee te sturen. We kunnen tijdens de digitale overdracht niet alleen tekst, maar ook visueel patiënteninformatie aanbieden, wat ten goede komt aan de patiëntenzorg.'

'Kostbare tijd besparen'

De informatie wordt direct gekoppeld aan het digitale dossier van de patiënt in het Martini Ziekenhuis. Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis: 'We kunnen zo kostbare tijd besparen in spoedsituaties.' Volgens het ziekenhuis worden de gegevens via een beveiligde verbinding gestuurd, waardoor de privacy van de patiënten gewaarborgd zou zijn.

Met name voor het brandwondencentrum zou het delen van berichten en foto’s vanuit de ambulance belangrijk zijn. Specialisten kunnen dan vanuit het brandwondencentrum het ambulancepersoneel direct adviseren over de beste behandeling van de brandwond.

Bron: Martini Ziekenhuis