Door ruzie achter de schermen tussen organisaties voor kanker over de patiëntenwebsite Kanker.nl dreigt de informatie op het platform te verouderen en versnipperd te raken. Dat meldt de Volkskrant woensdag. De negentien betrokken patiëntenorganisaties willen niet langer een inhoudelijke bijdrage leveren omdat KWF Kankerbestrijding zich de website volledig zou willen toe-eigenen.

'Het zou onacceptabel zijn als de patiënt hiervan de dupe wordt', zegt Arja Broenland, directeur van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Het platform Kanker.nl is bedoeld voor patiënten en betrokkenen die meer over de ziekte willen weten. Drie partijen zijn vanaf de oprichting in 2014 betrokken bij de website. KWF, NFK en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Kort geding

Vorige maand liet KWF zonder opgaaf van reden weten de website eigenhandig te willen voortzetten. In de partnerovereenkomst was juist afgesproken dat Kanker.nl eigendom van de patiëntenfederatie zou worden als een van de drie partijen de afspraken niet meer kon of wilde nakomen. Maandag dient in Amsterdam het kort geding dat de NFK heeft aangespannen tegen KWF en Kanker.nl.

Bron: ANP