Het opschalen van de reguliere zorg verloopt moeizaam. De capaciteit is in veel gevallen nog lang niet op het niveau van vóór de crisis, zo blijkt uit navraag door BNR bij dertien grote en middelgrote ziekenhuizen.

Alle ziekenhuizen geven aan de reguliere zorg op te schalen. Wat opvalt zijn de grote verschillen. Een deel van de ziekenhuizen is nog helemaal niet klaar voor de toestroom van grote groepen patiënten bij wie de zorg is uitgesteld. Zij hebben de handen vol aan coronapatiënten. Andere ziekenhuizen zijn verder, maar zelfs in de meest gunstige gevallen ligt de capaciteit van de reguliere zorg slechts op de helft van het niveau van voor corona. En die situatie zal voorlopig niet veranderen, verwachten de ziekenhuizen.

Opschalen lastiger dan afschalen

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, waar de eerste Nederlandse coronapatiënt werd opgenomen, heeft nog altijd veel medewerkers nodig voor de behandeling van coronapatiënten. Volgens het ziekenhuis is opschalen veel lastiger dan afschalen. Dat geldt ook voor het St. Antonius Ziekenhuis, met onder meer locaties in Utrecht. Daar wordt in de eerste fase van opschalen minder dan de helft van de ok-capaciteit gebruikt. De komende weken start het ziekenhuis pas met het inlopen van een deel van de achterstanden. En ook in het UMC Utrecht, Amsterdam UMC en Rijnstate Ziekenhuis is slechts een kwart van de reguliere zorg opgestart.

Te weinig personeel

Chief Nursing Officer Bianca Buurman, de belangrijkste adviseur van minister Hugo de Jonge als het gaat over verpleegkunde, schrijft in een advies aan de minister dat er te weinig verpleegkundigen werken om coronazorg en reguliere zorg naast elkaar te kunnen geven, zo meldt het ANP. Buurman pleit voor meer geld voor het opleiden en behouden van verplegend personeel.

Voor de coronacrisis waren er al 37.000 vacatures in de zorg. Volgens Buurman is het nog onduidelijk welke invloed de coronacrisis heeft op het personeelstekort, maar blijkt al wel dat zeventig procent van de zorgverleners extra psychische belasting ervaart door de crisis.

Daarbij zet de uitval van ervaren verpleegkundigen en verzorgenden de kwaliteit van de zorg onder druk, aldus Buurman. 'Verminder daarom de werkdruk en zorg voor goede loopbaanpaden, zeggenschap en salaris. Hier moet nog meer dan nu op worden ingezet'.

Combinatiebanen

Daarnaast adviseert zij om combinatiebanen mogelijk te maken, bijvoorbeeld voor ex-verplegers die vanwege corona weer deels in de zorg werken. Volgens haar hebben inmiddels ruim 22.500 mensen hun baan buiten de zorg tijdelijk stopgezet om bij te springen. 'Momenteel wordt geïnventariseerd of zij ook voor de komende periode beschikbaar zijn, of dat hun eigen werkgever verwacht dat ze weer terugkeren', aldus Buurman.

Bron: ANP / ANP MediaWatch / BNR