De Britse onderminister van Gezondheid Helen Whately heeft Britten opgeroepen om minder te eten en gewicht te verliezen. Mensen met extreem overgewicht overlijden twee keer zo vaak aan het coronavirus dan mensen met een gezond gewicht, aldus Whately.

De onderminister noemde het coronavirus tijdens een persconferentie 'een van de grootste gezondheidsuitdagingen voor ons land'.

'Britten eten en drinken meer, maar bewegen minder'

De oproep is niet zonder reden, want onderzoekers van de Oxford University zeggen dat Britten meer eten en alcohol drinken, en minder bewegen sinds de invoering van vrijheidsbeperkende coronamaatregelen door de overheid. De onderzoekers baseren zich op een enquête, waarbij achthonderd mensen de afgelopen weken werden ondervraagd over hun gezondheid en gewoontes.

De onderzoekers constateren dat veel ondervraagden mentale problemen hebben gekregen en dat dit vaak gepaard gaat met ongezond eten, veel alcohol drinken, slecht slapen en weinig beweging. Volgens de onderzoekers hadden vooral jongvolwassenen last van mentale problemen.

Maatregelen om overgewicht aan te pakken

De Britse regering kondigde maandag maatregelen aan om overgewicht aan te pakken. Zo moeten calorieën beter worden aangegeven op de verpakking en mag er voor 21.00 uur op televisie geen reclameboodschappen voor fastfood worden gemaakt.

Ook premier Boris Johnson riep de Britten op om af te gaan vallen. Hij zei zelf ook altijd problemen te hebben gehad met zijn gewicht, maar sinds zijn besmetting met het coronavirus is hij zes kilo kwijtgeraakt.

'Ik heb altijd gewicht willen verliezen en net als veel mensen heb ik moeite om op gewicht te blijven. Sinds mijn besmetting met het coronavirus ben ik bezig mijn gezondheid te verbeteren', aldus de premier.

Bron: ANP