Binnen een jaar een opleiding én een baan voor uitkeringsgerechtigden. Dat moet de oplossing zijn voor het personeelstekort van Zorgorganisatie Viattence. 'De kandidaten zijn zorgvuldig geselecteerd, want je moet wel hart voor het vak hebben', aldus de betrokkenen. Dit schrijft magazine Zorg+Welzijn.

Volgens het UWV zijn er in Nederland 130.000 vacatures in de zorg. Het personeelstekort groeit. Viattence wil deze problemen voorkomen door zelf de uitkeringsgerechtigden op te leiden. 'Het aantal vacatures valt bij ons nu nog mee, maar de arbeidsmarkt wordt steeds krapper en we vrezen dat er volgend jaar wel problemen ontstaan. Dat willen we voorkomen', aldus Riëtte van Heeswijk, programmamanager HRM.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

'We hebben over een jaar 25 goede mensen klaar staan. We doen dit als werkgever niet alleen voor onszelf, maar we vinden dat we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. We kwamen in gesprek met de gemeente Heerde die kaartenbakken vol heeft met mensen die heel moeilijk aan werk komen en soms wel tien jaar in de bijstand zitten. Zo ontstond het idee om met meerdere gemeenten de koppen bij elkaar te steken', zegt Van Heeswijk.

Door een samenwerking tussen Viattence, de gemeenten Heerde, Epe en Apeldoorn, werkbedrijf Lucaro en ROC's Deltion en Landstede is opleiden mogelijk. Mensen mogen tijdens hun eenjarige opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 hun uitkering behouden. Schoolgeld en boekengeld wordt betaald door Viattence, de gemeente draagt bij via uitkeringen.

Motivatie heel belangrijk

Iedereen kan instappen, maar motivatie is cruciaal voor dit project. 'We willen wel kwaliteit leveren. Je kunt vaardigheden aanleren, maar mensen moeten hart hebben voor dit vak en voor de ouderen die zij verzorgen. Je moet iets voor de ander willen betekenen. Daarom was er een intensief voortraject. Je kijkt of mensen voldoende leerniveau hebben en of zij de zorg ook echt leuk vinden', zegt Van Heeswijk.

Meteen in de praktijk toepassen

Praktijkopleider Maaike van het Ende vindt het mooi dat je meteen kunt toepassen wat je leert. 'Als je vragen hebt over een specifieke vorm van dementie, dan stel je die 's middags in de klas. En als je je afvraagt waarom op een bepaalde manier wordt gewassen of aangekleed, dan kan de docent meteen meekijken en uitleggen.'

Door de strenge selectie is het lastig om de maximale 25 opleidingsplaatsen te vullen. Daarom is ervoor gekozen om het aantal aan te vullen met medewerkers van Viattence die nu over niveau 1 beschikken en potentie hebben om door te groeien naar niveau 2. Voor hen is een BBL-traject (Beroepsbegeleidende Leerweg) beschikbaar: een combinatie van leren en werken. 'Het voordeel hiervan is dat deze ervaren mensen in de leerlingengroep als maatje fungeren voor de nieuwkomers', aldus Van Heeswijk.

'Ik doe er weer toe'

Van het Ende geeft aan dat de start van het project succesvol is. 'Mensen zijn heel gemotiveerd en leergierig. Ze stellen veel vragen. De wil om het diploma te halen en weer aan het werk te gaan is groot. Het gaat om mensen die lang geen kansen hebben gekregen en heel blij zijn met deze opleiding. Wat voor mij het succes aangeeft, is wat ik hoor van deelnemers. Zij zeggen: "Ik doe er weer toe, ik ben weer belangrijk. Als ik laat ben krijg ik een appje: waar blijf je." Het is zo goed voor je zelfvertrouwen en je zelfbeeld.'

Meer projecten voor mensen uit de bijstand

Ook in andere organisaties wordt gekeken naar de mogelijkheid om op deze manier het personeelstekort op te lossen. In onder andere Amsterdam lopen verschillende projecten om mensen uit de bijstand te halen. De interesse neemt volgens Van Heeswijk landelijk toe. 'We worden benaderd door diverse andere organisaties. Zo'n regionale samenwerking is echt de toekomst. Vooral kleinschalige projecten hebben grote kans van slagen. We zagen veel leeuwen en beren op de weg, maar besloten het gewoon te doen.'

Bron: Zorg+Welzijn