Een baby die ten onrechte dood was verklaard, is volgens de autoriteiten in India alsnog overleden. Het jongetje stierf volgens een familielid door een 'infectie en andere medische problemen'. De zaak leidde tot veel commotie.

De ouders hoorden recentelijk van het ziekenhuis dat hun tweeling dood was geboren. Ze kregen de stoffelijke resten van de twee kinderen naar verluidt mee in een tasje. De ouders ontdekten later dat het jongetje nog leefde. De autoriteiten bevestigen tegenover Indiase media dat het kind inmiddels alsnog is gestorven.

Nalatigheid

Onderzoekers hadden eerder al vastgesteld dat sprake was van nalatigheid. Twee artsen verloren hun baan. De familie van het jongetje is naar de politie gestapt. De vader denkt dat zijn kind een infectie opliep nadat hij in plastic was gewikkeld.

'Ziekenhuis is verantwoordelijk'

De broer van de vader zei dat de familie het ziekenhuis verantwoordelijk houdt voor het overlijden van het kind. 'We staan momenteel te protesteren buiten het hospitaal', zei de broer telefonisch tegen de krant Hindustan Times. 'We eisen dat ze onmiddellijk actie ondernemen.'

Bron: ANP