Stichting 113 Zelfmoordpreventie start een campagne om zelfmoord te voorkomen. De stichting brengt vandaag een gratis online training uit om symptomen van suïcidale gevoelens te leren herkennen. De campagne wordt ondersteund door het Amsterdamse bureau Popcorn Stories. 

113 Zelfmoordpreventie wil zich in haar campagne vooral richten op mannen van middelbare leeftijd en hun omgeving. Volgens recente cijfers komt suïcide het meest voor binnen deze groep. 

De campagne wordt ondersteund met een online commercial, impact-video's en een interactieve video waardoor de kijker wordt aangespoord om mogelijk suïcidale gevoelens bij mensen te herkennen. Popcorn Stories is verantwoordelijk voor de campagnevideo's.

Popcorn Stories 

Michan Tolman, eigenaar van Popcorn Stories, verloor twee jaar geleden zijn vader door zelfdoding. 'De momenten van angst en onzekerheid die mijn moeder, mijn twee zussen en ik voor en na zijn dood hebben moeten doorstaan, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten op ons gezin.' Tolman besloot zich na de gebeurtenis in te zetten voor de strijd tegen zelfdoding en zocht contact met 113 Zelfmoordpreventie waarna hij mee mocht denken over de creatieve invulling van de content voor deze campagne. 

Popcorn Stories hoopt met de video's een bijdrage te kunnen leveren aan de bewustwording rondom zelfdoding. De online training van 113 Zelfmoordpreventie moet daarbij helpen voor iedereen die de symptomen van suïcidale gevoelens wil leren herkennen. 

Heb jij hulp nodig?Je kunt contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Die stichting kun je bellen op 0900 0113 (24/7 bereikbaar), of ga naar 113.nl.

Bron: Popcorn Stories