Tijdens 3FM Serious Request van vorig jaar stond de ongeneeslijk zieke Tijn van Kolsteren volop in de aandacht. De zesjarige jongen, die lijdt aan hersenstamkanker, haalde 2,6 miljoen euro op voor het Rode Kruis met zijn Lak Aan-actie. De jongen riep iedereen in Nederland op om z’n nagels te lakken en geld te doneren.

Nu is Tijn terug met zijn eigen nagellaklijn om deze keer geld op te halen voor de behandeling van zijn eigen ziekte. De jongen wordt daarbij ondersteund door twee bekende Nederlanders.

Wendy van Dijk en Youp van 't Hek

Tijn krijgt hulp van Wendy van Dijk, ambassadrice van de Stichting Semmy, die zich inzet voor mensen met hersenstamkanker. Ook krijgt hij hulp van cabaretier Youp van 't Hek. Hij hoorde op de radio een interview met de arts van Tijn en was geraakt door zijn verhaal. Daarop besloot hij om de handen uit de mouwen te steken en aandacht te vragen voor de actie van Tijn.

Miljoen euro voor de CED-behandeling

Het doel van de actie is om een miljoen euro op te halen om een speciale machine naar Nederland te halen. Die machine maakt de CED-behandeling mogelijk. Een behandeling waardoor medicijnen beter kunnen aanslaan bij patiënten die leiden aan hersenstamkanker.

Kwart miljoen euro is al opgehaald

Alle opbrengsten van de actie gaan naar de stichting. De teller staat na een aantal dagen al op bijna 250.000 euro.

Bron: Lak Door Tijn