We besteden bij AVROTROS steeds meer aandacht aan de zorg. Vanaf 10 oktober komt daar nog iets bij. Op televisie start AVROTROS dan met het nieuwe programma Dokters van Morgen. Uiteraard blijf je hier op Zorg.nu het laatste zorgnieuws vinden, of meer informatie over een zorgonderwerp dat voor jou belangrijk is.

Elke uitzending van Dokters van Morgen staat een ander thema centraal. Bijvoorbeeld bacteriofagen, een mogelijk alternatief voor antibiotica. Hoe ver zijn we in Nederland met de toepassing van bacteriofagen? Dokters van Morgen laat zien hoe Nederlanders nu al geholpen worden door bacteriofagen, doordat zij het heft in eigen handen nemen en de techniek buiten ons zorgstelsel laten toepassen.

Afvallen: wat werkt wel en wat niet?

Daarnaast besteden we aandacht aan de hersenen (in hoeverre beïnvloeden zij niet alleen ons lichaam, maar ook onze stemming?), afvallen (wat werkt wel en wat werkt niet? Kan de politiek bijdragen aan permanent gewichtsverlies?), slapen (hoeveel slaap hebben we nodig? Wat kunnen we leren van natuurvolken die het woord 'slaapgebrek' niet kennen?) en het thema de zorg van de toekomst (hoe gaat onze zorg veranderen? Welke rol speelt data daarbij?).

Hoeveel weten we al?

Antoinette Hertsenberg bezoekt patiënten, ziekenhuizen en universiteiten in binnen- en buitenland. Hoeveel weten we al van het menselijk lichaam? En wat valt er nog allemaal te ontdekken?

Blijf Zorg.nu volgen om op de hoogte te blijven van de uitzendingen van Dokters van Morgen.