Nederland is dit jaar gastheer van een speciale wedstrijd voor start-ups op het gebied van teelt en voeding. De competitie wordt voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor bedrijven die met nieuwe oplossingen komen op het gebied van voedselzekerheid, duurzaamheid, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en gezond eten.

Bij de strijd nemen Europa's beste agri & food start-ups het tegen elkaar op voor een publiek van investeerders en gevestigde bedrijven die actief zijn in de sector. De uiteindelijke winnaar krijgt 50.000 euro en begeleiding door experts bij het doorgroeien van het bedrijf.

De 'European Agri & Food Startup of the Year Challenge', zoals de wedstrijd heet, is onder meer in het leven geroepen om innovaties sneller in de praktijk te brengen. De wedstrijd bestaat uit landelijke voorrondes en een Europese finale. Nederlandse kandidaten kunnen zich vanaf woensdag voor de competitie opgeven.

De bedoeling is dat ieder jaar een ander land gastheer is van de wedstrijd. De Europese finale is dit jaar op 7 december op de universiteitscampus in Wageningen.

Bron: ANP