Zeven bewoners van verpleeghuis De Horst in Emmen zijn besmet met een MRSA-bacterie. Dat blijkt uit een onderzoek onder de verpleeghuisbewoners na een eerder aangetroffen besmetting.

De stichting waar het verpleeghuis onder valt, breidt het onderzoek verder uit naar personeel en oud-bewoners van de instelling. Op dit moment houdt de instelling de besmette bewoners apart en draagt het behandelend personeel beschermende kleding. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Besmetting

De eerste geval van besmetting kwam twee weken geleden aan het licht. Het blijkt om dezelfde bacteriestam te gaan die eerder al in het Scheper Ziekenhuis werd aangetroffen.

Ziekenhuisbacterie

De MRSA-bacterie wordt ook wel ziekenhuisbacterie genoemd en is ongevoelig voor de meest gebruikte antibiotica. Daardoor is de ziekteverwekker moeilijk te bestrijden. De bacterie is besmetting met MRSA is vooral gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. Voor zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, vormt de bacterie dus een grote bedreiging.

Bron: Dagblad van het Noorden