85 procent van de pollrespondenten heeft te maken met uitstel en afzegging van zorgafspraken, de meerderheid vanuit de zorgverlener. 423 mensen vulden de poll in.

53 procent laat weten dat uitstel en afzegging vanuit de zorgverlener komt. 20 procent stelt de afspraak zelf uit vanwege het coronavirus. En 12 procent heeft te maken met zorgmijding, zowel vanuit de zorgverlener als vanuit zichzelf.

Huisarts minder goed te bereiken, sommige afspraken alleen telefonisch

Zo geven respondenten bijvoorbeeld aan dat zij de huisarts minder goed kunnen bereiken, en dat sommige afspraken alleen telefonisch doorgaan. Iemand schrijft: 'Ik mag nog steeds niet naar de huisartsenpraktijk komen. Het moet via videobellen, maar ik heb problemen met mijn buik. Dus dat is heel raar via videobellen'.

En een ander: 'Toen ik vanmorgen belde naar huisarts, omdat ik meer dan 39 graden koorts had, kreeg ik een bandje met de mededeling dat het erg druk was en dat ik voor levensbedreigende situaties de 1 moest drukken, indien niet, zou het contact verbroken worden. Gebeurde dus ook'.

Ziekenhuisafspraken verzet

Respondenten melden ook dat ziekenhuisafspraken worden verzet. Een respondent schrijft ons: 'De achterstand als gevolg van corona moet nog weggewerkt worden, daarom pas over twee maanden aan de beurt, terwijl ik normaal binnen twee weken kan afspreken'. En een ander: 'Afgelopen week telefonisch consult in plaats van "normaal" consult bij oncologisch verpleegkundige na laatste chemokuur'.

Sommigen stellen zelf een bezoekje aan een arts of specialist uit. Een respondent zegt: 'Heb sinds enige tijd last van een overbelaste knie, maar heb eind vorig jaar kanker gehad en sta nog niet te popelen om naar de fysio te gaan'. En een ander: 'Ik wil nog niet reizen met het openbaar vervoer en taxivervoer is te duur'.

NHG: 'Mogelijk langer wachten op afspraak door veiligheidsmaatregelen'

'In maart en april hebben we een periode van ongeveer zes weken gehad dat we zo min mogelijk mensen zagen, maar in de maand mei hebben we dat weer losgelaten', vertelt Jako Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Inmiddels is contact tussen huisarts en patiënt dus weer gewoon mogelijk. Burgers benadrukt wel dat het belangrijk is niet zomaar naar de praktijk te komen, maar vooraf even te bellen. Beeldbellen is volgens Burgers ook een optie.

Tegen mensen die een huisartsbezoek liever uitstellen uit angst voor een coronabesmetting zegt Burgers: 'Praktijken zijn veilig, daar kun je gewoon naartoe. Ze houden rekening met de anderhalve meter afstand, er zijn gescheiden spreekuren en huisartsen hebben bescherming als patiënten langskomen met luchtwegklachten'.

Het kan wel zijn dat je langer moet wachten als je klacht minder urgent is. De wachtkamers mogen niet vol zijn, en daarom kan een huisarts minder mensen ontvangen. Burgers: 'Zeker bij praktijken met meerdere huisartsen zijn we nog niet terug naar de oude situatie'.

NVZ: 'Komende maanden naar tachtig tot negentig procent'

Wouter van der Horst van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zegt dat dat beeld voor een deel herkenbaar is voor ziekenhuizen. 'Het afschalen van de zorg is heel makkelijk, het vervolgens weer opschalen is juist heel moeilijk'. Van der Horst ziet wel een terugkeer van de reguliere zorg, 'en we verwachten dat dat in de komende maanden verder stijgt naar tachtig tot negentig procent'.

Verder ziet Van der Horst dat veel afspraken ook via beeldbellen plaatsvinden. Maar als dat niet kan dan zouden patiënten volgens Van der Horst weer naar het ziekenhuis moeten kunnen komen, uiteraard wel met inachtneming van alle beschermingsmaatregelen.

Patiëntenfederatie herkent zich in beeld

Woordvoerder Thom Meens laat ons weten: 'Wij herkennen dit beeld. Ons laatste onderzoek was van eind juni en toen zagen we dat reguliere zorg langzaam weer begint, maar er stonden op dat moment enkele honderdduizenden afspraken open die nog moesten worden ingehaald'. Volgens Meens worden patiënten nu weer actief opgeroepen en uitgenodigd door ziekenhuizen, en zeggen ook huisartsen dat mensen weer langs kunnen komen, mits zij geen coronasymptomen hebben.

Meens: 'Wij merken ook dat mensen soms zelf huiverig zijn om een zorgverlener te bezoeken: soms uit angst voor besmetting, soms omdat ze denken dat die het toch al druk heeft'. Verder hoopt de federatie dat videobellen ook na corona een optie blijft. 'We zien dat beeldbellen dankzij corona steeds meer gemeengoed wordt. Dat moeten we vasthouden'.