Beroepsorganisatie NU'91 voor verpleegkundigen en verzorgenden krijgt uit het hele land signalen dat de beschermingsmiddelen niet op orde zijn. De organisatie is een meldpunt gestart.

NU'91 krijgt dagelijks tientallen telefoontjes van zorgprofessionals die zich zorgen maken om het gebrek aan beschermingsmiddelen. Volgens woordvoerder Michel van Erp van de organisatie gaat het om zaken als: mondkapjes, schorten, brillen, haarnetjes en handschoenen.

Meld tekorten bij meldpunt

NU'91 vraagt zorgprofessionals die te maken hebben met de tekorten een melding te maken bij het meldpunt. NU'91 wil de reacties verzamelen en meenemen naar het overleg met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat voor donderdag gepland staat.

Heeft de organisatie nog een advies voor zorgmedewerkers die te maken hebben met een tekort aan beschermingsmiddelen en zich daar zorgen over maken? Van Erp: 'We krijgen iedere dag tientallen telefoontjes van mensen, en het is wisselend wat voor advies we geven. In ieder geval is het goed om met je leidinggevende in gesprek te gaan hierover, je werkgever zou je hierin moeten voorzien. En zorgmedewerkers zelf zouden hier helemaal niet mee bezig moeten zijn, die moeten zich richten op de zorg voor patiënten.'