De meeste mensen die het nieuwe coronavirus oplopen, hebben alleen milde symptomen. Vooral oudere patiënten en mensen die al gezondheidsproblemen hadden lopen risico, concluderen onderzoekers van de Chinese gezondheidsdienst CCDC.

Let op: Informatie in dit artikel kan verouderd zijn. Ga naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid voor actuele informatie.

De onderzoekers stellen in een medisch vakblad dat bijna 81 procent van de patiënten 'milde' ziekteverschijnselen vertoonde. Bij 13,8 procent van de patiënten worden die omschreven als "ernstig" en in 4,7 procent van de gevallen als 'kritiek'.

Lees ook: Wat moet je weten over het coronavirus?

Gemiddeld sterftecijfer: 2,3 procent, maar grote verschillen tussen leeftijdsgroepen

Het zou gaan om de grootste studie tot dusver naar het nieuwe coronavirus, waar inmiddels ruim 72.000 mensen mee besmet zijn geraakt. Het gemiddelde sterftecijfer door de ziekte is volgens de onderzoekers 2,3 procent, maar de verschillen tussen leeftijdsgroepen zijn groot.

Het sterftecijfer onder patiënten van boven de tachtig zou bijna 15 procent zijn, tegenover 0,2 procent bij mensen onder de veertig. Er zijn geen sterfgevallen bekend onder kinderen tot 9 jaar. Verder overlijden mannen (2,8 procent) vaker dan vrouwen (1,7 procent).

Bron: ANP