Zorg- en welzijnsmedewerkers hebben meer te maken met ongewenst gedrag van klanten of patiënten dan mensen die in andere sectoren werkzaam zijn. Ruim 52 procent van het zorg- of welzijnspersoneel is een of meerdere keren geconfronteerd met ongewenste seksuele aandacht, intimidatie, pesterijen, geweld of andere onprettige ervaringen tijdens het werk.

Dat blijkt uit onderzoek naar arbeidsomstandigheden in 2017 door het CBS en TNO. Mensen die in de ICT werken, hebben het minst last van ongewenst gedragdoor niet-collega's. 7 procent van de ICT'ers repte van onaangename incidenten op dat vlak.

Intimidatie op het werk door niet-collega's

De meest voorkomende vorm van ongewenst gedrag op het werk door niet-collega's is intimidatie, 19 procent van de werknemers krijgt hiermee te maken. Maatschappelijk werkers (54 procent) hebben het meest last van intimiderend gedrag door klanten of patiënten. Daarna volgen gespecialiseerde verpleegkundigen (51 procent) en artsen (50 procent).

Politiemensen en brandweerlieden hebben het vaakst te maken met lichamelijk geweld door mensen van buiten de werkvloer (47 procent). Verpleegkundigen (38 procent) en sociaal werkers, groeps- en woonbegeleiders (33 procent) worden ook geregeld geconfronteerd met fysiek geweld.

'Seksueel intimideren zorgmedewerkers volstrekt ontoelaatbaar'

Het seksueel intimideren van zorgmedewerkers door patiënten is 'volstrekt ontoelaatbaar', stelt beroepsorganisatie NU'91. Om duidelijker te maken dat dit nooit mag gebeuren zou volgens de zorgvakbond de beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden moeten worden aangescherpt.

Volgens NU91' komt het in alle sectoren van de zorg voor dat medewerkers onder meer betast worden, vragen krijgen om hulp bij masturberen en dat er pornofilms bekeken worden tijdens het katheteriseren. Het gaat volgens de zorgorganisatie zowel om mannelijke als vrouwelijke cliënten. 'Seksuele handelingen kunnen nooit onderdeel zijn van het takenpakket van verzorgenden en verpleegkundigen. De vraag op zich al is een belediging voor de professionele zorgverlener', aldus NU'91.

'Beleid werkt onvoldoende of is niet bekend'

Vakbonden CNV en FNV stellen dat het beleid in Nederland tegen geweld en intimidatie onvoldoende werkt of niet bekend is. Ze willen dat Nederland zich achter een internationaal verdrag schaart om ongewenst gedrag op de werkvloer uit te bannen en zijn daarom een petitie gestart. In juni is er een top van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties waarop het onderwerp aan de orde komt.

Volgens CNV en FNV zijn werkgeversorganisaties huiverig voor meer wet- en regelgeving en lijkt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid niet overtuigd van de noodzaak van een internationaal verdrag. Maar volgens Kitty Jong, vicevoorzitter FNV, moet Nederland 'echt zo'n verdrag steunen, zodat veiligheid voor iedereen op de werkvloer, ongeacht leeftijd, afkomst, gender en seksualiteit, gegarandeerd wordt'.

Bron: ANP