Het is niet uitgesloten dat de regering meer geld uittrekt voor verpleeghuizen. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn donderdag tijdens een debat over de zorg in verpleeghuizen.

Een van de maatregelen die al langer worden bepleit om de zorg te verbeteren, is een personeelsnorm voor verpleeghuizen. Van Rijn erkende dat daarover overeenstemming bestaat. 'Dat mag ook geld kosten. Als die norm er komt moet je ook vragen: is er meer geld nodig?', aldus de staatssecretaris.

Manifest

Terugkerend punt tijdens het debat was het spraakmakende manifest voor betere zorg in verpleeghuizen van Hugo Borst en Carin Gaemers. Meerdere Kamerleden gaven aan dat manifest te willen omzetten in een oproep aan de regering.

Brief van Van Rijn

Van Rijn schreef een reactie op het manifest, die donderdag in het Algemeen Dagblad verscheen. 'De dag dat ik mijn moeder naar een verpleeghuis bracht was de verdrietigste dag van mijn leven. Zij en mijn vader konden niet meer altijd samen zijn', schreef van Rijn over zijn eigen moeder, die aan dementie lijdt.

De meeste Kamerleden toonden bewondering voor Van Rijns brief. Alleen Fleur Agema van de PVV zei zich 'bezwaard' te voelen door de reactie van de staatssecretaris. Zij sloot zich wel aan bij de oproep om van het manifest een concrete oproep te maken.

Bron: ANP