In de documentaire Krijg Nou Tieten worden vrouwen gevolgd die het BRCA-gen dragen. Dit gen, ook wel borstkankergen genoemd, vergroot de kans op borstkanker voor hen en vaak ook voor hun kinderen. De documentaire is op maandag 9 oktober om 21.00 uur te zien, op NPO 2. Direct na afloop praten we op Facebook door over de uitzending. Heb je een vraag over de documentaire, over het gen, of wil je iets delen over het onderwerp? Zorg dat je meekijkt.

De documentaire is gemaakt door Annemiek Brumsteede en Deborah van der Starre. De vriendinnen worden kort na elkaar geconfronteerd met de ziekte borstkanker. Beiden laten zich testen op erfelijkheid. Brumsteede blijkt drager van het BRCA-gen te zijn, Van der Starre niet. De twee herstellen en besluiten hun persoonlijke situatie te gebruiken voor het maken van een film, om zo de bewustwording rondom het borstkankergen te vergroten. Hier kun je meer lezen over Krijg Nou Tieten.

Praat mee via Facebook of stel je vraag

Heb jij vragen na het zien van de uitzending of wil je iets kwijt over het onderwerp? Praat dan mee. Zorg dat je na de uitzending kijkt naar de livestream op de Facebookpagina van Zorg.nu. De documentairemaaksters zitten daar, samen met een deskundige van Oncogen, klaar voor vragen. Je kunt ook meekijken via ons YouTube kanaal. Het is niet nodig om een Facebook- of YouTube-account te hebben om de livestream te kunnen volgen.

Wil je nu al iets kwijt over het onderwerp? Stuur ons een berichtje.