De politie vermoedt dat een criminele groep achter een aantal babbeltrucs zit waarbij de daders zich voordoen als zorgverleners die bloed komen prikken. Inmiddels zijn vier gevallen bekend waarbij ouderen het slachtoffer zijn geworden. Bij de slachtoffers werd daadwerkelijk bloed afgenomen en tegelijk werden ze beroofd van hun geld.

Volgens een woordvoerster van de politie gaat het vermoedelijk om 'één groep, die in wisselende samenstelling opereert'. Ze zegt dat deze babbeltruc niet eerder is voorgekomen en verder gaat dan andere methoden, omdat 'de lichamelijke integriteit wordt aangetast'.

Locatie

Voor zover bekend hebben drie trucs plaatsgevonden in Utrecht en onlangs één in Eindhoven. De politie onderzoekt of ook elders ouderen op dezelfde wijze slachtoffer zijn geworden. Volgens de woordvoerster lijkt de groep 'een landelijk karakter' te hebben.

Lees meer op de website van Opgelicht?! via onderstaande link.

Bloedprikkende nepverplegers verspreiden zich door het land

Update 24-10-2019: Ook slachtoffer in Delft

De bloedpriktruc is ook toegepast in Delft. Door deze daders werd zelfs van tevoren gebeld om een afspraak te maken. De politie onderzoekt of ook elders ouderen slachtoffer zijn geworden.

Bron: ANP