Hulporganisatie Korrelatie heeft honderden verontrustende telefoontjes ontvangen na de uitzending van de documentaire 'Emma wil leven' eerder deze week. De aangrijpende documentaire gaat over een meisje dat een strijd voerde tegen anorexia en uiteindelijk verloor.

Volgens Korrelatie, een organisatie die hulp en advies biedt bij psychische en sociale problemen, komen de hulpvragen van mensen die zich in het verhaal van het overleden meisje Emma herkennen. Maar ook van mensen die zich zorgen maken om een naaste. 'Ook nu nog zijn de hulpverleners van Korrelatie vele chat- en telefoongesprekken aan het voeren over eetstoornissen en wat dit met mensen doet', aldus de organisatie.

Onbegrip

Volgens de hulpverleners zijn er opvallend veel mensen die worstelen met anorexiaproblemen en stuiten op onbegrip in hun omgeving. 'Er lijkt een enorme behoefte te zijn om zorgen over (eventuele signalen van) eetstoornissen op een laagdrempelige manier met een hulpverlener te bespreken. Het lijkt er echter ook op dat mensen vaak niet weten waar ze met hun zorgen naartoe kunnen', stelt Korrelatie.

Bron: ANP