In februari vertelde Pietsje Hannema in onze uitzending over haar klikprothese. Dankzij deze bijzondere innovatie kan Pietsje weer hele stukken lopen. En dat doet ze graag. Afgelopen zaterdag liep ze de Loop Leeuwarden, maar liefst 16 kilometer. En deze zomer gaat ze nog een stap verder: de Vierdaagse.

'Dat je weer mee kan draaien in de maatschappij', antwoordde Pietsje in onze uitzending op de vraag wat de klikprothese voor haar betekent. In 2004 kwamen doktoren erachter dat ze een tumor in haar knie had. Vlak daarna is haar been geamputeerd. Sinds vijf jaar heeft Pietsje de klikprothese.

Video: het verhaal van Pietsje

Afgelopen zaterdag liep ze 16 kilometer tijdens de Loop Leeuwarden. Wij belden met Pietsje om te vragen hoe het ging. 'Het ging helemaal super. Ik heb er zo'n drie uurtjes over gedaan en het ging heel voorspoedig.' Op de vraag of Pietsje moest bijkomen van de loopwedstrijd zegt ze: 'Nee joh, ik heb vandaag ook alweer 20 kilometer gelopen. Dat is toch super dat dat zo kan!'.

30 kilometer per dag

De Vierdaagse staat voor komende zomer op de planning. 'Ik moest eigenlijk 40 kilometer per dag, maar heb dispensatie aangevraagd voor 30 kilometer. En die heb ik gekregen.'

In de watten gelegd

'Ik krijg hele goede zorg van het Radboudumc. Tijdens de Vierdaagse zullen zij mij verzorgen. Ik word op en top in de watten gelegd. Het enige dat ik moet doen, is lopen!'. Wij wensen Pietsje natuurlijk veel succes!

Meer weten over de klikprothese? Bekijk de video:

arrow-right-circle Complete uitzending
Hoe werkt een klikprothese?