Het telefoonnummer 113 moet de crisislijn worden voor mensen met suïcidale gedachten. Om dat mogelijk te maken zetten staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) 'de nodige stappen', melden ze donderdag. Tot het zover is, krijgen bellers met 113 een bandje te horen met het juiste telefoonnummer of worden ze zelfs doorgeschakeld. Dat moet al binnen een à twee weken geregeld zijn.

Op dit moment is de Stichting 113Zelfmoordpreventie, die online en telefonisch hulp biedt aan mensen die denken aan zelfmoord, nog te bereiken op het nummer 0900-0113. Maar vanwege de naam van de stichting denken veel mensen dat het juiste nummer 113 is, terwijl dit nummer buiten gebruik is. 

Verwarring kost levens

De verwarring heeft ertoe geleid dat hulpvragen onbeantwoord bleven, wat mensen het leven heeft gekost. Zo was al bekend dat eerder dit jaar een jonge vrouw 113 draaide, en een einde aan haar leven maakte toen ze daar geen gehoor kreeg. De Volkskrant meldt donderdag dat een 61-jarige man uit Beverwijk in juli vier keer tevergeefs 113 en variaties daarop belde. Twee dagen later maakte hij een einde aan zijn leven.

Blokhuis noemt deze gebeurtenissen 'verschrikkelijk'. 'Mensen die suïcidaal zijn, moeten snel en zonder drempels de juiste steun en hulp weten te vinden en krijgen. Als het nummer 113 een leven kan redden, moeten we daar natuurlijk alles voor in het werk stellen.'

Heb jij hulp nodig? Je kunt contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Die stichting kun je bellen op 0900 0113 (24/7 bereikbaar), of ga naar 113.nl.

Kabinet onderzoekt mogelijkheden 

Het kabinet onderzoekt wat er aan 'menskracht en techniek' nodig is om het gewenste nummer open te stellen. Hierover worden telecomaanbieders benaderd. Voor het einde van het jaar wordt duidelijk wanneer het nummer beschikbaar komt.

Het kabinet blijft wel beducht voor verwarring met het noodnummer 112. Mensen in nood kiezen misschien per ongeluk het verkeerde nummer, en dan dreigt kostbaar tijdverlies.

113Zelfmoordpreventie helpt jaarlijks 22.000 mensen via de telefoon en 48.000 mensen via de crisischat. De organisatie laat weten 'er blij' te zijn met het nieuws. 

Bron: ANP