De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat samen met het Agentschap Telecom en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de telefoonstoring van maandag bij KPN onderzoeken. Daardoor was onder meer het noodnummer 112 urenlang onbereikbaar.

'Er wordt onder meer gekeken hoe de crisiscommunicatie bij de uitval van 112 is verlopen', aldus een woordvoerder van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Het noodsysteem, dat 112 bij storingen in de lucht moet houden, werkte ook niet.

De oorzaak van de storing is nog niet gevonden, vertelde de minister een onthutste en geïrriteerde Tweede Kamer. Wel is duidelijk dat de drie back-upsystemen geen van alle hebben gewerkt. De politie en de andere diensten hebben volgens Grapperhaus het draaiboek voor zulke gevallen vervolgens goed gevolgd. Maar de Kamer bleek daarover minder te spreken, waarop de minister beloofde ook die crisismaatregelen te onderzoeken.

Lees ook: KPN verhoogt bewaking van alarmnummer 112

Behalve 112 waren ook meerdere gemeenten, de kustwacht, veiligheidsregio's, ziekenhuizen en waterschappen uit de lucht. In het vragenuurtje gaf minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dinsdag een toelichting aan de Kamerleden.

In 2013 kwam de inspectie met aanbevelingen rondom de '112-keten', naar aanleiding van storingen in het jaar ervoor. Het noodnummer was tussen maart en november 2012 op acht momenten onbereikbaar.

Mogelijk tweede telecombedrijf

Het kabinet bekijkt of het een tweede telecombedrijf moet inschakelen om in de toekomst een storing van alarmnummer 112 te kunnen opvangen. Onderzoek naar de urenlange netwerkstoring die maandag ook het noodnummer trof, moet dat uitwijzen, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Onder andere regeringspartij D66 en oppositiepartij SP dringen erop aan dat het Rijk naast KPN nog een provider in de arm neemt. Grapperhaus sluit dat niet uit, maar wil het onderzoek afwachten. Hij verwacht binnen twee à drie weken een 'eerste grondige analyse van KPN wat er is gebeurd'.

Vermoedelijke oorzaak: softwarefout

Een softwarefout is de vermoedelijke oorzaak van de storing die maandag urenlang alarmnummer 112 platlegde. Door die fout in het zogeheten routeringsplatform, dat alle inkomende telefoongesprekken doorstuurt naar hun bestemming, werkte het telefoonnet niet. Het routeringssysteem is viervoudig uitgevoerd, maar de fout trad waarschijnlijk tegelijkertijd in alle systemen op. 

Eerder al zei KPN dat een hack uitgesloten is als oorzaak van de storing. Het telecombedrijf zei toen ook dat het 112-platform goed functioneerde, maar dat telefoontjes er niet aankwamen. KPN heeft aangekondigd de bewaking van het telefoonverkeer naar het alarmnummer strenger te maken.

KPN kondigdt ook een onderzoek aan door een onafhankelijke externe partij die ook aanbevelingen moet doen hoe het bedrijf zijn systemen kan verbeteren. 

Bron: ANP