'Ik neem vandaag en morgen vrij om te focussen op mijn mentale gezondheid. Hopelijk ben ik volgende week terug, opgefrist en 100 procent hersteld!' Dat mailde Madalyn Parker naar haar werk. Haar baas reageert met een persoonlijk bedankje voor de mail. Het helpt hem eraan te herinneren hoe belangrijk ziektedagen zijn voor de mentale gezondheid, schrijft hij haar.

'Ik wil je graag persoonlijk bedanken voor het versturen van emails zoals deze. Iedere keer dat je dat doet, help je mij eraan te herinneren hoe belangrijk het is om ziektedagen op te nemen voor mentale gezondheid. Ik kan niet geloven dat dit geen standaardprocedure is bij organisaties. Je bent een voorbeeld voor ons allemaal, en je helpt ons het stigma te doorbreken. (...)', schrijft de CEO in een reactie op haar ziekmelding.

'Net zo serieus als fysieke gezondheid'

Madalyn heeft de mailwisseling op Twitter gezet, en krijgt veel positieve reacties: 'ik zou willen dat ik jouw baas had' en: 'mentale gezondheid is net zo serieus als fysieke gezondheid'. Maar er zijn ook kritische geluiden: 'waarom zou ik vertellen waarom ik ziek ben?' en 'vakanties zijn ook voor je mentale gezondheid.'

Bron: RTL Nieuws