De verpleeghuizen van de Stichting Humanitas in de regio Rotterdam staan weer goed op de rails. De waarschuwing die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vorig jaar had gegeven, is ingetrokken nu de geëiste verbeteringen zijn doorgevoerd.

Humanitas heeft hard gewerkt om de zorg te verbeteren en de kwaliteit ervan ook zelf goed te kunnen volgen, meldt de inspectie maandag na verschillende bezoeken op locaties.

De stichting had negen maanden de tijd om de verbeteringen door te voeren in de twee verpleeghuizen en twaalf kleinschalige verpleeglocaties in Rijnmond. Dat moest vooral op het gebied van samenwerking tussen de zorgprofessionals, het bijhouden van cliëntendossiers en de veiligheid van medicatie.

De stichting is blij dat de maatregel voorbij is. Het is feest vandaag, zegt een woordvoerster. Al die tijd waren en bleven cliënten volgens haar tevreden over de zorg. 'We kregen juist veel steunbetuigingen.'

'Controle is goed, vertrouwen is beter'

Gijsbert van Herk, voorzitter van de raad van bestuur, laat weten dat 'we heel veel hebben moeten geven' en dat hij trots is op de medewerkers. Humanitas zegt onverminderd te blijven strijden voor minder bureaucratie binnen de sector. Controle is goed, maar vertrouwen is beter. Wij zetten de mens centraal en niet het dossier. Dat is zo in onze verpleeghuizen maar ook in onze activiteiten op het terrein van maatschappelijke dienstverlening, welzijn en thuiszorg, aldus de organisatie.

Fragment gemist: mee met de inspectie

Zorg.nu mocht mee met zo'n inspectie bij een verpleeghuis. Bekijk hier het fragment.

Bron: ANP