Staatssecretaris Martin van Rijn mengt zich in de zaak van een suïcidaal meisje, wier moeder vorige week in RTL Late Night opriep tot hulp voor haar dochter. Voor het zestienjarige meisje is mogelijk een geschikte plek gevonden, waarover deze week wordt gesproken, schrijft Van Rijn dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De moeder kwam bij het praatprogramma te zitten naar aanleiding van een post op Facebook. Daarin schreef ze dat er maar één plek is in Nederland die haar dochter Emma - die met meerdere psychische stoornissen kampt - kan helpen, en dat deze vol zit. 'We zijn ten einde raad. Hoeveel zelfmoordpogingen moeten we nog meemaken?', schreef ze.

Heb jij hulp nodig? Je kunt contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Die stichting kun je bellen op 0900 0113 (24/7 bereikbaar), of ga naar 113.nl.

'In acute gevallen zijn wachtlijsten en financiën nooit een reden'

Van Rijn heeft gesproken met de ouders van het meisje, zorgverleners en de gemeente. Deze week wordt er met alle betrokkenen gesproken over een plek voor het meisje die geschikt lijkt, aldus de staatssecretaris. 'Vraagstukken over financiën en wachtlijsten mogen in acute gevallen nooit een reden zijn om een kind niet tijdig te behandelen', voegt hij eraan toe.

Bron: ANP