Het graspollenseizoen is aanstaande. Het gras in Nederland gaat bloeien, omdat het koude weer met regelmatige nachtvorst bijna achter de rug is. Weeronline waarschuwt daarom voor klachten bij mensen met hooikoorts.

Hulpartikel hooikoorts

In verschillende delen van het land gaat de temperatuur stijgen, wat ervoor zorgt dat het gras gaat groeien. Van 16 graden in het Waddengebied tot 21 graden in het zuiden en in de westelijke duingebieden. Ook heeft het vorige week geregend, wat voor goede groeicondities zorgt bij gras. De komende tijd breekt een droge periode aan, met nog zo nu en dan een buitje. Vanuit Duitsland neemt een noordoostenwind vanaf dinsdag 2 mei pollen mee.

Medicatie op Bevrijdingsdag

Weeronline verwacht dat het op Bevrijdingsdag droog blijft, wat voor mensen met een graspollenallergie kan betekenen dat zij last kunnen krijgen van klachten. De meteorologische website raadt mensen met hooikoorts aan om hun medicatie op het de weersomstandigheden van die dag af te stemmen.

Allergisch voor zuring en weegbree

Deze week kunnen mensen met een allergie voor de kruiden zuring en weegbree ook last krijgen van klachten. Zij gaan door het warme weer bloeien en verspreiden allergenen van een lichte mate.

Meer informatie over hooikoorts?

Wil je meer weten over hooikoorts? Lees het artikel van Zorg.nu voor tips om minder last te hebben van de allergie.

Bron: Nu.nl