Hoera! Op 15 september 2017 is Zorg.nu precies een jaar online. We hebben je het afgelopen jaar elke dag op de hoogte gebracht van het laatste zorgnieuws. Misschien hebben we je kunnen helpen of ben je een beetje wijzer geworden door onze hulpartikelen. Een jaar geleden zijn we ook begonnen met op televisie meer aandacht aan de zorg te besteden. We gaan er vanuit dat je hebt genoten van de bijzondere uitzendingen en reportages, want daar gaan we mee door: vanaf 10 oktober zijn we terug op televisie met het nieuwe programma Dokters van Morgen!

Maar eerst is het tijd voor een terugblik, want afgelopen jaar is er een hoop gebeurd. Wat werd er het afgelopen jaar het meest bekeken?

1. Landelijk Schakelpunt (LSP): ben jij op de hoogte?

In het Landelijk Schakelpunt kunnen artsen medische gegevens over hun patiënten delen. Je bepaalt zelf of je aan het LSP wilt meedoen. Maar uit ons eigen onderzoek, gehouden onder meer dan 35.000 mensen, blijkt dat veel mensen niet weten dat het LSP is ingevoerd en dus ook niet of ze wel of niet zijn aangesloten. In onze uitzending leggen we uit wat het LSP precies is.

2. Onderzoek HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Over het HPV-vaccin wordt door sommige mensen getwijfeld. Dat blijkt onder andere uit ons eigen onderzoek. Er zijn veel vragen over de vaccinatie, waar we in een uitzending over praten.

3. De behandelindex

De behandelindex is een cijfer waarmee een fysiotherapeut, logopedist of oefentherapeut kan zien hoeveel hij behandelt in vergelijking met andere praktijken in Nederland. Zorgverzekeraars gebruiken dit cijfer om te bepalen of praktijk doelmatig en efficiënt bezig zijn. Maar welk effect heeft dit op zorgverleners en patiënten? Dat bekijken we in onze uitzending. Die uitzending heeft de discussie weer flink aangewakkerd. Met als gevolg dat de petitie 'Stop de Behandelindex!' is aangeboden aan de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in de Tweede Kamer. En daar waren we natuurlijk bij.

4. Bedwantsen: hoe kom je ervan af?

Bedwantsen laten kleine beetjes achter op je huid. Als je ze eenmaal per ongeluk hebt meegenomen, verspreiden ze zich razendsnel in je huis. Hoe je van de beestjes afkomt leggen we je hier uit.

5. Gestoken door een wesp: dit moet je weten

Wat gebeurt er als je gestoken wordt door een wesp? Wat moet je doen na een wespensteek? Of beter: hoe kun je het voorkomen? We zochten het voor je uit.

Blijf ons volgen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of ben je benieuwd welke onderwerpen aan bod komen in Dokters van Morgen? Like ons op Facebook en meld je aan voor de nieuwsbrief.