Bij een man die overleed in een ziekenhuis, bleek dat 10 minuten later nog hersenactiviteit waar te nemen was. Bij de patiënt die op de intensive care van een Canadees ziekenhuis lag, was er geen hoop meer op herstel. De machines die hem in leven hielden werden uitgeschakeld, maar toch bleek de man minuten later nog hersengolven te hebben. De artsen tasten nog in het duister hoe het mogelijk is dat bij een dode, hersenactiviteit vastgesteld is. Dat is namelijk nog nooit eerder gebeurd.

Nadat de machines uit waren gezet, werden er nog enkele metingen uitgevoerd. Onder andere aan het hart, de bloeddruk in de slagaders, het zuurstofniveau in het bloed en de hersenactiviteit. De golven die waargenomen werden, waren deltagolven, hersengolven die ons brein uitzendt als we in een diepe slaap zijn.

Orgaandonatie na overlijden

De artsen die aanwezig waren bij het opmerkelijke verschijnsel pleiten voor meer onderzoek. De artsen vragen zich af: 'Wanneer is iemand nou echt overleden?'. Met het oog op orgaandonaties na de dood is dat cruciale kennis.

Bron: De Telegraaf