De campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel gaat volgende week van start. Minister van Medische Zorg Bruno Bruins heeft vandaag de eerste griepprik gekregen die dit jaar wordt uitgedeeld in het UMC Utrecht.

Alle universitaire medische centra doen mee en de hoop is dat de hele medische sector gaat en zich laat prikken. 'Iedere extra medewerker die zich laat vaccineren, heeft zin. Iedereen kan namelijk het virus bij zich dragen en daarmee anderen besmetten', zeggen ze in Utrecht.

Verplichte vaccinatie voor medisch personeel in discussie

Voor kwetsbare patiënten is griep gevaarlijk en uitval door griep levert ook problemen met de bezetting in de zorg op, dus is het maar beter om niet ziek te worden en geen collega's te besmetten.

Een verplichte vaccinatie voor medisch personeel is wel in discussie, maar nog lang geen feit.

De griepprik verkleint niet alleen de kans op griep, maar verzacht ook de gevolgen bij wie de ziekte toch krijgt. Mensen vanaf zestig jaar of met medische aandoeningen worden ook opgeroepen voor de prik.

Werkt de griepprik?

Moet je die griepprik nu wel of niet halen, en hoe groot is de kans dat-ie werkt? Kun je ook ziek worden van de vaccinatie? Zorg.nu sprak eerder met huisarts Joost Zaat en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees hier of de griepprik werkt

Bron: ANP