Ziekenhuizen in het zuiden van het land hebben deze week opnamestops ingesteld, omdat er te veel patiënten met griepklachten komen. Dat meldt het Brabants Dagblad. Ook in Noord-Holland zijn er volgens het Noordhollands Dagblad problemen.

Veel patiënten zijn ouderen bij wie de griep zich uit in combinatie met longproblemen. Onder meer het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven in Uden zouden al zijn overgegaan tot opnamestops. Woordvoerders van de ziekenhuizen stellen dat de opnameproblemen spelen tot aan Rotterdam en Utrecht toe.

Elk bed in gebruik

Het Noordhollands Dagblad meldt dat het Westfriesgasthuis in Hoorn op dit moment elk bed in gebruik heeft. Het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft nog wel bedden, maar stelde afgelopen weken al meerdere keren opnamestops in vanwege de vele griepgevallen.

Geen nieuwe patiënten

Meer ziekenhuizen hebben besloten om voorlopig geen nieuwe patiënten op te nemen, omdat er te veel patiënten met griepklachten komen. Zo hebben het OLVG in Amsterdam, het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en het Elkerliek in Helmond een opnamestop afgekondigd, melden Het Parool en het Eindhovens Dagblad.

Het AMC en het VUmc in Amsterdam hebben het heel druk en sluiten niet uit dat ze later gaan stoppen met opnames.

Bron: ANP