De fabrikant van onder andere Mars, Snickers en M&M’s heeft bekend gemaakt dat er vanaf volgend jaar gezondheidsstickers komen op snoepautomaten. Het gaat om honderden automaten op middelbare scholen en MBO’s.

Op de sticker is te lezen hoeveel calorieën een product bevat. Daarnaast staat er inschatting van het aantal minuten dat een gemiddelde Nederlander moet fietsen om dit aantal weer te verbranden.

Voldoende gezond aanbod

Jack Tabbers, Mars-directeur, is trots dat Mars deze stap als eerste zet: 'Heerlijke chocoladeproducten passen prima binnen een gezonde levensstijl als je ze met mate consumeert.' Ook staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) vindt het een goede stap: 'Tegelijk praten we verder, ook met snoepfabrikanten, om ook gezonde spullen in de automaat te krijgen. Er moet voldoende aanbod zijn, zodat kinderen een goede keuze kunnen maken.'

Mars is een van de ondertekenaars van een programma gericht op het verbeteren van het voedingsaanbod op scholen. Jongeren moeten op deze manier geholpen worden een gezonde levensstijl te kiezen.

Bron: AD