Klanten van Achmea zijn slachtoffer geworden van een groot datalek bij de verzekeraar. De gegevens van duizenden mensen liggen op straat. Het lek bij de grootste verzekeraar van Nederland is vermoedelijk ontstaan via een medewerker op een kantoor in Apeldoorn, of via iemand uit zijn omgeving, meldt De Stentor.

Achmea bevestigt dat de gegevens van duizenden verzekerden zijn buitgemaakt. In meerdere bestanden, die onder meer in handen zijn van de Stentor, staan de namen, BSN-nummer en adressen van circa 10.000 mensen. Veel slachtoffers van deze hack komen uit Oost en Noord-Nederland. In sommige bestanden staan ook bedragen die cliënten uitgekeerd kregen, soms ook van cliënten die inmiddels overleden zijn.

'Melding gedaan bij Autoriteit Persoonsgegevens'

'Wij betreuren het dat dit datalek is ontstaan. Dit had niet mogen gebeuren', zegt een woordvoerder van Achmea. 'Het verlies van data is bij ons bekend. Nadat dit incident bij ons medio augustus werd gemeld hebben we direct een melding van het datalek gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.'

Bron: ANP MediaWatch / De Stentor