De klinieken van de in problemen geraakte Stichting Casa kunnen momenteel geen late abortussen uitvoeren. Dat meldden de website Follow the Money (FTM) en radioprogramma Argos op basis van gezamenlijk onderzoek. Onder de stichting vallen zeven van de vijftien abortusklinieken in Nederland.

Lees meer over de problemen bij Stichting Casa Klinieken

Directeuren van andere abortusklinieken zeggen dat ze meer patiënten binnenkrijgen die niet door Casa kunnen worden geholpen. Volgens directeur Thea Schipper van Beahuis en Bloemenhovekliniek in Heemstede komt de continuïteit van de hulpverlening in gevaar als Casa het binnenkort niet overneemt.

Geen onderbreking bij zwangerschappen vanaf 18 weken

Het gaat om zwangerschapsonderbrekingen vanaf 18 weken. De behandelingen kunnen niet meer worden uitgevoerd, omdat de drie artsen bij Casa die dat mogen doen, op non-actief zouden staan of zich ziek hebben gemeld.

Tegenover FTM erkent bestuursvoorzitter Ron Leenders dat de Casa-klinieken op dit moment inderdaad geen late abortussen uitvoeren. Hij was vrijdagavond niet bereikbaar voor een toelichting.

Koepelorganisatie Stichting Casa Klinieken failliet

De koepelorganisatie waaronder Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen.

Bron: ANP