De Actiegroep Fysiotherapie roept CZ uit tot slechtste verzekeraar voor de zorg. DSW is uitgeroepen tot meest meedenkende verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de samenwerking met alle zorgverzekeraars.

Omdat fysiotherapeuten het minst tevreden zijn over CZ, kreeg de verzekeraar vandaag de Strakke Strop Award uitgereikt uit handen van de voorzitters van de actiegroep.

Uit het onderzoek blijkt dat CZ het slechts scoort op de onderdelen tarief en contractvoorwaarden. Ruim 85 procent van de fysiotherapeuten geeft aan niet tevreden te zijn over de aanpassingen die CZ heeft gedaan in het contract voor 2020. Ook geeft bijna tweederde van de fysiotherapeuten aan ontevreden te zijn over de manier waarop CZ zijn afspraken nakomt.

DSW ontvangt Samen in Bewegen Award

Volgens de fysiotherapeuten stelt zorgverzekeraar DSW zich het meest constructief op in de omgang met zorgverleners. De verzekeraar ontving daarom de Samen in Beweging Award, een aanmoedigingsprijs voor goede samenwerking tussen zorgverlener en verzekeraar. 

De fysiotherapeuten zijn op alle onderzochte punten het minst ontevreden met DSW, blijkt uit het onderzoek. 'Slechts 41,7 procent is ontevreden over de verbetering van de contractvoorwaarden. Ook daar is zeker nog ruimte voor verbetering, daarom is het een aanmoedigingsprijs', zegt Brenda van Gent van de Actiegroep Fysiotherapie. 'We moedigen de andere zorgverzekeraars aan het voorbeeld van DSW te volgen en constructief samen te werken met zorgverleners aan een kwalitatieve, goede en gezonde gezondheidszorg.'

Bron: Actiegroep Fysiotherapie