Vanaf heden ligt er in 2500 wachtkamers van huisartsen een folder met informatie over voedingssupplementen. De folder heeft als speerpunt zelfredzaamheid en de rol van voedingssupplementen daarin.

De folder, opgesteld door supplementinfo.nl, geeft antwoord op vragen als 'Wat zijn redenen om voedingssupplementen te gebruiken?' en 'Wat adviseert de overheid over vitamine D, vitamine K, foliumzuur en vitamine B12?'. Het initiatief van branchevereniging NPN heeft als naam 'Zelf aan je gezondheid werken' en is ook digitaal beschikbaar.

Nederlanders eten niet volgens de richtlijnen

Volgens de Gezondheidsenquête van het RIVM eet maar een kwart van de Nederlanders dagelijks twee stukken fruit, 250 gram groente en wekelijks verse vis, wat richtlijnen zijn van de overheid. Uit een ander onderzoek van het RIVM blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders voedingssupplementen slikt. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend, bijvoorbeeld een gewenste zwangerschap, omdat iemand een donkere huid heeft of omdat iemand veganist is. Ook slikken mensen supplementen omdat zij stress hebben, roken of sporten.

Livestream voedingssupplementen

Zorg.nu sprak in een livestream met een expert van het Voedingscentrum over voedingssupplementen. Hier kun je de livestream terugkijken.

Bron: NPN