Volgens de Brandwondenstichting heeft Facebook een advertentie afgekeurd die was bedoeld om de komende collecteweek te promoten. De advertentie bevat een foto van een jonge vrouw met brandwonden in het gezicht.

In een open brief aan Facebook-baas Mark Zuckerberg schrijft de stichting dat tot haar verbazing de aanvraag niet was goedgekeurd. 'De reden: de advertentie bevat afbeeldingen die een lichaamstype als perfect of ongewenst weergeven. Ja echt, dat stond er echt.' Dat meldt de stichting op haar site.

De stichting heeft Facebook daarop gevraagd of de vrouw op de foto soms een 'ongewenst lichaamstype' heeft, maar naar eigen zeggen nog geen antwoord gehad.

Facebook laat weten meteen te gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is met de advertentie van de Brandwondenstichting om daarna uitgebreid te reageren.

Update

Facebook heeft tóch een advertentie geplaatst waarmee de Brandwondenstichting aandacht wilde vragen voor de komende collecte. Facebook heeft een en ander onderzocht, is tot de conclusie gekomen dat de advertentie ten onrechte niet is geplaatst en zal dat alsnog doen. Een woordvoerster laat weten dat er inmiddels contact is geweest met de Brandwondenstichting. 'We hebben gezegd dat het heel vervelend is wat er is gebeurd.'

Bron: ANP