Een 80-jarige Chinese toerist is in Frankrijk overleden aan de gevolgen van het coronavirus, maakte de Franse gezondheidsminister Agnès Buzyn zaterdag op een persconferentie bekend. Het is het eerste dodelijke slachtoffer van het virus in Europa en de vierde dode buiten China. Drie andere mensen overleden door het virus in Japan, Hongkong en op de Filipijnen.

Let op: Informatie in dit artikel kan verouderd zijn. Ga naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid voor actuele informatie.

Volgens Buzyn is de Chinees vrijdag overleden aan een longontsteking veroorzaakt door het coronavirus. Hij kwam uit de Chinese provincie Hubei en arriveerde op 16 januari in Frankrijk.

Intensive care

De Chinees werd op 25 januari opgenomen in het Bichat-ziekenhuis in Parijs en volledig geïsoleerd. Volgens Buzyn ging zijn situatie snel achteruit, waarna hij enkele dagen in kritieke toestand raakte en werd verpleegd op de intensive care.

Elf besmettingsgevallen in Frankrijk

In Frankrijk waren tot dusver elf besmettingsgevallen aan het licht gekomen. Drie patiënten zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Zeven patiënten liggen nog in Franse ziekenhuizen. De elfde was de overleden Chinees.

Bron: ANP