In Nederland is voor het eerst bij iemand een besmetting met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man die op een geïsoleerde afdeling ligt in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat hebben gezondheidsinstituut RIVM en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) donderdag bekendgemaakt.

Let op: Informatie in dit artikel kan verouderd zijn. Ga naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid voor actuele informatie.

De patiënt is volgens het RIVM kort geleden in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest. De besmetting is vastgesteld door onderzoek in het ziekenhuislaboratorium. 'De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) zoekt op dit moment uit met wie de man in contact is geweest', aldus het RIVM.

Adviezen van deskundigen

Het is van belang adviezen van deskundigen over het coronavirus te blijven opvolgen nu in Nederland het eerste besmettingsgeval is geconstateerd. Dat zegt premier Mark Rutte is een eerste reactie op Twitter.

Hij zegt in nauw contact te staan met verantwoordelijk minister Bruno Bruins, 'onder andere over alle inspanningen die gedaan zijn om ons land hierop voor te bereiden.'

'Waardering voor professionals'

Rutte wenst 'de besmette man natuurlijk alle sterkte en beterschap toe.' De premier uit grote waardering voor 'de professionals, die hard werken om alles te doen wat nodig is. Het is van belang dat we hun adviezen blijven volgen.'

Bron: ANP